ÇEKÜD’den Ümraniye’ye 2500 Fidan…

28 Mart 2010 Pazar günü gerçekleşen dikim törenine Birikim Okulları Yönetim Kurulu Hasan Haki, Birikim Okulları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü Alemdağ İşletme Şefi Levent İsmailoğlu, Birikim Eğitim Kurumları öğretmen ve öğrencileri, Süreyyapaşa İlköğretim Okulu öğrencileri, 1000 öğrenci katıldı.

Dikim töreninde  Birikim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü, ÇEKÜD Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Yorulmaz selamlama konuşması yaptılar.  Alemdağ Orman İşletme Şefi Levent İsmailoğlu fidanın nasıl dikileceği hakkında bilgiler verdi. Yapılan konuşmaların ardından katılımcı öğrenci, veliler ve çevre gönüllüleri ile dikim yapıldı. ÇEKÜD Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Yorulmaz dikim şenliğini değerlendirirken ağaç dikim etkinliğinin tüm yurdu ve dünyayı dalga dalga sarmasını istediklerini belirtti.

Törenimizde 900 adet fıstık çamı, 200 adet orman meyvesi; badem, ceviz fidanları gibi türler dikildi. Çekmeköy Mimar Sinan’da toprakla buluşturulacak 1400 fidan ile dikimlere devam edilecek.

Sn. Yorulmaz’ın Ümraniye’de yaptıkları konuşmayı sizlerle paylaşıyoruz.

28 Mart 2010 Ümraniye Konuşması:

Birikim Okullarının “Sen Yoksan Kimse Yok” kampanyamıza verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Birikim Okullarına ÇEKÜD’ü anlatmak gereksiz.

Çünkü ÇEKÜD’ü yakinen tanıyor ve birçok projesine destek oluyorlar. Birikim Okullarına ağaç ve doğa sevgisini anlatmak gereksiz. Burada toplanan kalabalık ve yaptıkları faaliyet bunun bir göstergesi durumunda.

Birikim Okullarına bilginin ve bilimin önemini anlatmak da gereksiz. Çünkü mevcut eğitim sisteminin getirdiği yarış içinde derece almak için çalıştıklarını biliyor ve takip ediyoruz.

Birikim okullarına belki bilgi çağının tehlikelerinden, sevgisiz ve eğitimsiz kalan bilginin tehlikelerinden, insan ve doğa sevgisi ile yoğrulmayan bilginin zararlarından, pratiği olmayan bilginin eksikliğinden bahsetmek gerekecek.

Ancak bunlar burada anlatılacak konular değil. Cadde ve sokaklarımızı, piknik yerlerimizi, sahillerimizi, soluduğumuz hava, içtiğimiz su, yediğimiz gıdaları kirletenler bilgisiz insanlar değil.

Zehirli sanayi atıklarını arıtmadan, filtre etmeden havaya ve suya deşarj edenler, hatta Avrupa’nın endüstri ve teknoloji atıklarını 3. Dünya ülkelerine götürüp depolayanlar belki birkaç üniversite bitirmiş insanlar. Bilginin pratiğe dökülmesi önem arz ediyor.

Bugün burada 1000 ad. Fidan dikerek ağaç ve doğa sevgimizi pratiğe dökmüş olacağız. Orman Bölge Müdürlüğümüze, Alemdağ orman işletme şefliğimize, Birikim okullarına kampanyamıza verdikleri destekten dolayı, siz çevre dostlarına da katılımınızdan dolayı tekrar teşekkürlerimi arz ederim.