2015 Yılında Ülke Genelinde 2 Milyon 235 Bin Adet Fidan Dikilerek 387 Hatıra Ormanı Tesis Edildi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü (OGM), ülke genelinde başlattığı hatıra ormanı kurma geleneğine devam ediyor. Bu çerçevede, 2015 yılında ülke genelinde 2 milyon 235 bin adet fidan dikilerek 387 hatıra ormanı tesis edildi.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ağaçlandırma maksadıyla yapılan bağışlarla ülkenin dört bir yanında hatıra ormanları tesis ettiklerini vurgulayarak “2015 bağışlar itibariyle rekor kırılan bir yıl oldu. Gerçek ve tüzel kişiler tarafından takriben 8 milyon TL bağış yapıldı” diye konuştu.

 

2 Milyon 235 Bin Adet Fidan Toprakla Buluştu

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılan bağışlarla 30 bin 320 dekar alanda 387 adet hatıra ormanının tesis edildiğini vurgulayarak “2015 yılı hatıra ormanlarında 2 milyon 235 bin adet fidanı toprakla buluşturduk. Bakanlık olarak başlattığımız hatıra ormanı kurma geleneğini bundan sonrada büyük bir azimle devam ettireceğiz” dedi.

 

2015 Yılı Sonu İtibariyle 2.739 Adet Hatıra Ormanı Tesis Edildi

Vatandaşlar tarafından gerçekleştirilen bağışlarla ülke genelinde çok sayıda hatıra ormanı tesis ettiklerini ifade eden Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu “2014 bağışlar itibariyle rekor kırılan bir yıl olmuştu. 2015 yılında da gerçek ve tüzel kişilerin katkılarıyla aldığımız bağış miktarımız ve proje ortaklarımız çok önemli oranda arttı. Böylece geçen senenin de rekoru kırıldı ve bu sene takriben 8 milyon TL bağış yapıldı” değerlendirmesinde bulundu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından bugüne kadar 236.690 dekar alanda 2.739 adet hatıra ormanı tesis edilerek, bu ormanlarda toplam 24 milyon 649 bin adet fidan dikildi.

Hatıra Ormanları 4 Farklı Şekilde Kuruluyor

Orman varlığının artırılmasında halkın katılımını sağlamak, vatandaşlara ağaç ve orman sevgisini aşılamak veya fidan dikme alışkanlığını kazandırmak maksadıyla oluşturulan hatıra ormanı çalışmaları Bedelli Tesis Edilen Hatıra Ormanı Ağaçlandırmaları, Bedelli İsimlendirilen Hatıra Ormanı Ağaçlandırmaları, Bedel Yatırmadan Gerçek ve Tüzel Kişiler Tarafından Tesis Edilen Hatıra Ormanı Ağaçlandırmaları ve Bedelsiz İsimlendirilen Hatıra Ormanı Ağaçlandırmaları olmak üzere dört farklı şekilde gerçekleştiriliyor.

 

Ayrıca, hatıra ormanı ağaçlandırmalarına verilen isimlerin değiştirilemediğini ve bu sahalarda gerçek ve tüzel kişilerin isim hakkının saklı bulundurulduğunun altını çizen Prof. Dr. Veysel Eroğlu, oluşturulan veya isimlendirilen hatıra ormanlarının yanması veya diğer sebeplerle kaldırılması halinde bu alanların yeniden ağaçlandırılarak aynı isimlerin verildiğini de sözlerine ekledi.

 

Bu haber kamu yararına paylaşılmıştır.