2015 Yılında 3 Bin 626 Yaban Hayvanı Tedavi Edildi

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ülke genelinde çeşitli sebeplerle yaralanan yaban hayvanlarını tedavi ederek, tabii yaşam alanlarına yeniden kazandırdıklarını kaydederek “Yaban hayvanlarının yaralarını sarıyoruz, şifa bulmaları için gayretle çalışıyoruz” diye konuştu.

Bu çerçevede Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından 2015 yılında 3 bin 626 yaban hayvanı tedavi edildi.

Bakanlık Yaban Hayvanlarına Yardım Elini Uzatmaya Devam Ediyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı yaban hayvanlarına yardım elini uzatmaya devam ediyor. DKMP Genel Müdürlüğü’nce 2015 yılında 3 bin 626 yaban hayvanı tedavi edildi. Tedavi edilen yaban hayvanları arasında şahin, leylek, karabatak, kaya kartalı, pelikan, puhu kuşu gibi kuş türleri başı çekti. Ayrıca ayı, yılan, kertenkele, deniz kaplumbağası, sincap, yaban keçisi, karaca, tilki gibi yaban hayvanları da tedavi edilen türler arasında yer aldı.

Ayrıca 2 bin 561 yaban hayvanını da yeniden tabiata kazandırdık. Tabiata bırakılamayacak şekilde olan bin 65 yaban hayvanı ise çeşitli hayvanat bahçelerine yerleştirildi.

Yaban Hayatına Yardım İçin İşbirliği İçinde Çalışılıyor

Yaralı halde bulunan yaban hayvanlarının tedavileri ve tedavi sonrası yeniden tabiata salınması hususunda bilgi veren Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Av ve yaban hayvanı türlerinin korunması, geliştirilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması maksadıyla yaban hayvanlarının tedavi edilerek tekrar doğaya kazandırılması konusunda kamu kurum ve kuruluşları,  veteriner fakülteleri, hayvanat bahçeleri ve sivil toplum örgütleri ile imzalanan protokoller çerçevesinde işbirliği yapıyor, yaban hayvanlarının yaralarını sarmak için gayretle çalışıyoruz. Bu çerçevede DKMP Genel Müdürlüğümüzce 8 üniversite ve 8 belediye başkanlığı ile protokol imzalandık. Ayrıca DKMP olarak 15 bölge müdürlüğümüzce yaban hayvanları için kurtarma ve rehabilitasyon hizmeti vermeye de devam ediyoruz.”

“Yaralı Yaban Hayvanlarını İşbirliği ile Kurtaralım”

Yaban hayvanlarının korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasının çok önemli olduğunu hatırlatan Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Vatandaşlarımız da yaralı halde buldukları hayvanları Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bölge Müdürlüklerine bağlı merkezlere getirerek ya da yetkililere haber vererek yaban hayatını korumak için yaptığımız çalışmalara katkıda bulunabilirler. Bakanlık–vatandaş işbirliği içinde göstereceğimiz küçük bir gayretle birçok hayat kurtarabiliriz” çağrısında bulundu.

Bu haber kamu yararına paylaşılmıştır.